Skip to content
Politică

SUA limitează vânzările nucleare către China

Administrația Trump va limita vânzările de tehnologie nucleară civilă către China motivându-și algerea prin îngrijorarea că această tehonogie este folosită în scopuri neautorizate.

„Statele Unite nu pot ignora implicațiile Siguranței Naționale privind eforturile Chinei de a obține tehnologii nucleare în afara proceselor stabilite între SUA și China privind cooperarea civilă nucleară” a declarat Rick Perry, secretarul energiei pentru CNN.com.

Decizia este rezultatul unui raport pentru politicile guvernamentale al Consiliului Securității Naționale început în urma eforturior Beijingului de a obține tehnologie, material și echipament nuclear de la companiile americane.

„Administrația consideră că o schimbare în cooperarea tehnologiei nucleare dintre SUA și China pentru a crea o balanță între riscurile pe termen lung ale securității naționale, interesele economice și bazele industriei nucleare ale SUA.” a declarat un reprezantant al administraței.

Această politică, ce intră în vigoare în manieră imediată, prezintă instrucțiuni pentru toate contractele de vânzare prezente și viitoare între China și SUA, punând accentul în special pe tehnologiile care pot alimenta submarine, avioane și retractoare modulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *