Skip to content
Politică

SUA, nou mesaj pentru Guvernul României

Prin intermediul unui discurs susținut în cadrul evenimentului „ Zilele investitorilor”, organizat de Franklin Templeton, administratorul unic al Fondului Proprietatea, însarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Dean Thompson, a declarat, că graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung și că Guvernul trebuie să demonstreze că în viziunea sa, incluziunea socială și economică, ancorată în statul de drept și un proces decizional transparent, este fundamentul consolidării democrației și al asigurării unei creșteri economice durabile

„Graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung. Un proces decizional economic și fiscal limitat are efect negativ asupra dezvoltării economice pe termen lung și trimite semnale greșite actualilor și potențialilor investitori și parteneri. Statul de drept, stabilitatea mediului de afaceri și consultările cu părțile interesate sunt fundamentul pentru construirea unei economii românești dinamice și solide. România are tăria necesară pentru a răspunde acestor provocări”, a spus oficialul SUA.

„Guvernul României trebuie să demonstreze că în viziunea sa, incluziunea socială și economică, ancorată în statul de drept și un proces decizional transparent, este fundamentul consolidării democrației și al asigurării unei creșteri economice durabile”, a transmis Thompson. 

2 comentarii la “SUA, nou mesaj pentru Guvernul României

  1. Da, de parca pana acum cu Basescu al lor, cu Boc al lor si cu justitia si statul de drept ale lui Macovei, s-au calcat pe picioare investitorii americani sa vina aici. Bine ca ne-au adus Bechtel-ul si l-au luat inapoi cu o caruta de bani fara sa construiasca nimic. Doar din penalitati. Si FMI-ul, care sa ne scoata cica din criza dar sa ne subjuge economic. Ba aia de la Bechtel au fost atat de ancorati in statul de drept basescian, ca se pare ca au plecat cu contractul original cu tot. Iar FMI-ul ar trebui sa cam dea seama ce au facut basistii cu banii furati cu complicitatea lor. Dar americanii astia au reusit si ei, totusi, ceva dupa atatia ani. Sa creeze in Romania un puternic curent antiamerican. Intr-o tara in care erau asteptati cu sperante inca de pe vremea bunicilor nostri.

  2. Cand se fac referiri la statul de drept atentia noastra trebuie indreptata spre justitie.Daca ea nu este independenta si obiectiva nu exista stat de drept.Or,in urma unor alegeri cu rezultate indubitabile,al caror rezultat nu este contestat de catre candidatul perdant apare Suprema Instanta care amana,fara vreo justificare serioasa,judecarea unei cauze simple – o incompatibilitate oarecare – in care este implicat insusi cel care a castigat alegerile.Cum sa nu privesti cu maxima neliniste o asemenea cacofonie ? As vrea sa stiu,cel putin in stadiul actual al informatiilor,daca exista in aceasta tara cineva care sa inteleaga altceva decat ca exista la mijloc anumite interese,straine,fara indoiala de rezultatul scrutinului,pe care o astfel de atitudine ,le exprima.Fosta procuroare comunista,care conduce aceasta instanta se amesteca in treburile executivului ,incalcandu-si rolul in stat si spune ea Guvernului cum trebuia sa procedeze.In baza carei atributii legale a facut-o ? Socotesc ca noul presedinte al tarii va trebui sa aiba in atentie ca stat de drept inseamna justitie,potrivit celor de mai sus,FARA UN STATUT DE SUPRA-PUTERE PENTRU ORICARE DIN CELE TREI PUTERI IN STAT.Ce ma mahneste e faptul ca nimeni nu se apleaca asupra umbrei de ilegalitate ce pluteste inca asupra victoriei clare a dlui.Iohannis,promovata de unii judecatori,care se acopera astfel de ridicol,ca de-altfel si presedinta lor,fata de care un CSM,care este garantul independentei justitiei nu are nimic de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *