SUA oferă o recompensă de milioane de dolari pentru găsirea șefilor rețelei Lockbit

Sursa foto: Pexels

Statele Unite oferă o recompensă de până la 15 milioane de dolari (13,9 milioane de euro) pentru informații care să conducă la identificarea sau localizarea liderilor rețelei de criminalitate informatică Lockbit, a anunțat Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Marți, polițiile americană, britanică și europeană au anunțat o vastă operațiune polițienească internațională menită să lovească în inima infrastructurii Lockbit, specializată în atacuri de tip ransomware, arată news.ro.

Parchetul din Paris, care a deschis o anchetă asupra rețelei în 2020, a precizat că Franța participă la această operațiune internațională, întrucât Lockbit a făcut „peste 200” de victime în țară, „inclusiv spitale, primării și întreprinderi de toate dimensiunile”. Anchetatorii francezi au participat la arestarea unor suspecți în Ucraina și Polonia și la percheziții.

Poliția ucraineană a declarat miercuri că suspecții arestați în Ucraina sunt un tată și un fiu, ale căror identități nu au fost precizate. „Anchetatorii au efectuat o serie de percheziții la domiciliile hackerilor din Ternopil, în timpul cărora au fost confiscate telefoane mobile și echipamente informatice folosite pentru activități ilegale”, a precizat poliția ucraineană. Serviciul de poliție ucrainean a confiscat peste 200 de conturi de criptomonede și 34 de servere folosite de bandă în Olanda, Germania, Finlanda, Franța, Elveția, Australia, Statele Unite și Marea Britanie. În Polonia, poliția l-a identificat pe suspectul arestat la Varșovia ca fiind un bărbat în vârstă de 38 de ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL