SUA: Polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare

Sursa foto: RonEnglish

Poliţistul american Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, al cărui deces provocase o mişcare amplă antirasistă în SUA, a fost rănit prin înjunghiere de un alt deţinut într-o închisoare federală din Arizona, în sud-vestul SUA, potrivit New York Times, citat de AFP.

Derek Chauvin „a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală din Tucson, în Arizona, afirmă două persoane la curent cu acest caz”, scrie cotidianul american.

Autorităţile penitenciare federale americane au transmis o declaraţie confirmând o „agresiune”, fără a preciza însă numele victimei.

Angajaţi ai închisorii „au luat măsuri pentru a salva viaţa unei persoane încarcerate”, fiind solicitată asistenţă din partea serviciilor medicale de urgenţă, potrivit lor.

Deţinutul a fost transportat „spre un spital local pentru a primi îngrijiri acolo şi pentru a fi examinat”, au mai adăugat acestea.

La 25 mai 2020, poliţistul alb, agent al poliţiei din Minneapolis (est), şi-a ţinut genunchiul pe gâtul afro-americanului de 40 de ani aproape zece minute, impasibil la intervenţiile trecătorilor şi gemetele lui George Floyd.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: