SUA: Primarul oraşului Miami, Francis Suarez, noul candidat republican la preşedinţie

Primarul oraşului Miami, Francis Suarez, şi-a depus miercuri candidatura la preşedinţia Statelor Unite, potrivit documentelor publicate de Comisia Electorală Federală, alăturându-se celor 12 concurenţi republicani dornici să blocheze calea lui Donald Trump spre Casa Albă, transmite AFP.

În vârstă de 45 de ani, Francis Suarez ar urma să îşi oficializeze candidatura joi, în cadrul unui „discurs important”, pe care l-a promis susţinătorilor săi, informează agerpres.ro.

El se alătură unei arene deja aglomerate de candidaţi republicani, toţi fiind, în prezent, în sondaje, cu mult în urma fostului preşedinte Donald Trump, inculpat de două ori.

Francis Suarez este, de asemenea, al treilea candidat din statul Florida care şi-a anunţat candidatura, după guvernatorul Ron DeSantis şi Donald Trump, instalat în reşedinţa sa de lux din Mar-a-Lago de la plecarea sa de la Casa Albă.

Majoritatea acestor candidaţi se vor confrunta în cadrul unei prime dezbateri, care va avea loc pe 23 august.

Câştigătorul alegerilor primare din cadrul Partidului Republican se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales în cadrul Partidului Democrat, care, cel mai probabil, va fi preşedintele Joe Biden.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: