SUA: Rata de aprobare a președintelui Biden a coborât la 36%, cel mai scăzut nivel de după aprilie (sondaj)

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Popularitatea preşedintelui american Joe Biden a coborât luna aceasta la cel mai scăzut nivel de după aprilie, relevă un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, ale cărui rezultate ridică semne de întrebare în ce priveşte candidatura democratului pentru un nou mandat.

Potrivit sondajului întreprins vineri şi sâmbătă, 39% dintre respondenţi aprobă activitatea lui Biden ca preşedinte, procent identic celui din aprilie şi puţin sub 40% din octombrie şi 42% din septembrie.

Aşteptările sunt ca scrutinul din noiembrie 2024 să aducă o nouă confruntare între actualul preşedinte şi predecesorul său Donald Trump, favorit la nominalizarea din partea republicanilor. Alte sondaje recente au indicat o cursă strânsă între cei doi.

Procentul celor care au răspuns că ‘războiul şi conflictele externe’ sunt principala problemă a crescut de la 4% în octombrie la 8% în noiembrie, un semn la disconfortului legat de escaladarea puternică în conflictul israeliano-palestinian.

Rata de 8% este cea mai ridicată începând din aprilie 2022, când 9% dintre respondenţi plasau acest subiect pe primul loc, în primele luni ale războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: