SUA recomandă cetățenilor americani să evite deplasările în estul Ucrainei

Cetățenii americani sunt sfătuiți de către Departamentul de Stat al SUA să evită deplasările în estul Ucrainei, ca urmare a escaladării conflictului dintre separatiștii pro-ruși și trupele armatei ucrainene.

„Departamentul de Stat îi avertizează pe cetăţenii americani în legătură cu riscurile asociate deplasării în estul Ucrainei din cauza confruntărilor violente în curs între separatiştii sprijiniţi de Rusia şi forţele ucrainene din regiunile estice Doneţk şi Luhansk’, se precizează într-un comunicat de presă. De asemenea, avertismentul vizează deplasările în Peninsula Crimeea, precum şi în regiunile Odesa, Harkov, Zaporijia şi Herson.

„Aceste grupări sprijinite de ruşi au adoptat un ton mai pronunţat antiamerican, în special în estul Ucrainei şi în Crimeea. Cetăţenii americani care aleg să rămână în zonele de conflict ar trebui să dea dovadă de discreţie şi să evite grupurile mari de oameni sau reuniunile’, potrivit aceleiaşi surse, cu trimitere la separatiştii din sud-vest, care la rândul lor acuză SUA că sprijină forţele ucrainene.”, relatează RIA Novosti

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: