SUA: Republicanii afirmă că Biden a comis infracţiuni pentru care poate fi declanşat ”impeachment”

Sursa foto: x

Republicanii din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA au dat publicităţii luni un raport în care afirmă că preşedintele american Joe Biden a comis infracţiuni care pot duce la declanşarea procedurii de ‘impeachment’ împotriva sa, însă nu este clar dacă vor continua demersul printr-un vot, în urma unei anchete pe care Casa Albă a respins-o ca fiind motivată politic, transmite Reuters.

Într-un raport de 291 de pagini, trei comisii ale Camerei susţin că Biden a profitat de pe urma traficului de influenţă pentru a se îmbogăţi el însuşi şi membri ai familiei sale prin relaţii de afaceri în străinătate începând din 2014, pe când Biden era vicepreşedinte.

‘Comisiile prezintă aceste informaţii Camerei Reprezentanţilor pentru evaluare şi luarea în considerare a măsurilor următoare corespunzătoare’, se scrie în raport.

Potrivit Reuters, nu este clar dacă preşedintele Camerei, republicanul Mike Johnson, va programa un vot de ‘impeachment’ împotriva lui Biden în săptămânile de până la alegerile din 5 noiembrie, pentru care republicanul Donald Trump se află într-o cursă strânsă cu vicepreşedinta Kamala Harris.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: