Skip to content
Internațional

SUA sancţionează 13 entităţi străine şi persoane din China, Irak, Rusia şi Turcia, potrivit legii privind neproliferarea armelor în Iran, Coreea de Nord şi Siria

Statele Unite au anunţat marţi că sancţionează 13 entităţi străine şi persoane din China, Irak, Rusia şi Turcia, în conformitate cu legea de neproliferare a armelor în Iran, Coreea de Nord şi Siria, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Măsurile includ aplicarea de noi sancţiuni împotriva a cinci entităţi şi persoane din China, respectiv Luo Dingwen, Baoding Shimaotong Enterprises Services Company, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument, Wuhan Sanjiang Import and Export , şi din Turcia – Eren Carbon Graphite Industrial Trading Company, pentru susţinerea programului de rachete al Iranului. Cetăţeanul chinez Luo Dingwen a fost implicat şi în furnizarea de produse sensibile  programului de înarmare al Pakistanului.

Măsurile sunt rezultatul unei evaluări periodice a activităţilor sancţionabile.

Sancţiunile includ restricţii aplicate achiziţiilor guvernului american, asistenţei guvernamentale amerciane şi exporturilor.

Impunerea acestor măsuri scoate în evidenţă că programul de rachete al Iranului rămâne o îngrijorare semnificativă a Statelor Unite legată de proliferarea armelor.

Impunerea de sancţiuni împotriva acestor entităţi străine corespunde eforturilor Departamentului de Stat de a se folosi de toate măsurile aflate la dispoziţie pentru a împiedica Iranul să realizeze progrese în construirea de rachete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *