SUA și China: Convorbire telefonică între Xi Jinping şi Joe Biden pentru ”gestionarea tensiunilor”

Sursa foto: Twitter

Preşedinţii chinez Xi Jinping şi american Joe Biden au avut marţi o convorbire telefonică, prima lor conversaţie de la un summit în noiembrie anul trecut în California, având ca obiectiv, potrivit Casei Albe, „gestionarea tensiunilor” dintre cele două superputeri, relatează AFP.

„Cei doi şefi de stat au avut un schimb de opinii sincer şi profund privind relaţiile chino-americane şi problemele de interes comun pentru cele două părţi”, a indicat postul public de televiziune CCTV, în timp ce Casa Albă a menţionat într-un comunicat un conversaţie legată atât de posibilităţile de „cooperare”, cât şi de „diferenţele” de opinii.

Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen va merge în China „în următoarele zile”, iar şeful diplomaţiei americane Antony Blinken se va deplasa de asemenea la Beijing „în următoarele săptămâni” pentru a continua dialogul, a anunţat, la rândul său, un înalt oficial al Casei Albe.

Potrivit acestei surse, care a cerut anonimatul, convorbirea celor doi lideri nu a fost concepută pentru a duce la „anunţuri”, ci pentru a „face un bilanţ” după summit-ul lor din noiembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: