Skip to content
Politică

SUA și Coreea de Sud suprimă viitoarele exerciții militare cu scopul de a ameliora relațiile diplomatice cu Coreea de Nord

targeta.co.uk

Statele Unite şi Coreea de Sud au suspendat viitoare exerciţii militare comune pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord, a informat armata americană, scrie Reuter.

Pentagonul a informat că decizia de a suspenda exerciţiile, care erau programate pentru decembrie, a fost luată de Secretarul Apărării american, Jim Mattis, şi ministrul Aprărării din Coreea de Sud, Jeong Kyeong-doo, cei doi întâlnindu-se în Singapore vineri.

Dana White, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, a afirmat într-un comunicat că decizia a fost luată pentru a „acorda procesului diplomatic toate oportunităţile de a continua”.

„Ambii miniştri s-au angajat să modifice exerciţiile pentru a se asigura de pregătirea forţelor noastre. Ei au promis că vor menţine o coordonare apropiată şi vor evalua posibilitatea unor exerciţii viitoare”, a precizat White.

Ea a adăugat că Mattis a vorbit cu omologul său japonez despre acest subiect, anunță News.ro.

Cele două Corei au organizat trei summit-uri în acest an. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a organizat şi un summit fără precedent cu preşedintele american, Donald Trump, în Singapore, în iunie. Atunci, cei doi lideri au promis să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

„Vigilant Ace” este unul dintre exerciţiile militare suspendate de la summit-ul din Singapore pentru a încuraja dialogul care are ca scop să convingă Nordul să renunţe la arsenalul său nuclear.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *