SUA: Tesla Cybertruck, Nissan Leaf și altele pierd eligibilitatea pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari

Tesla Cybertruck
Sursa foto: Facebook - Tesla Cybertruck

Multe vehicule electrice şi-au pierdut eligibilitatea în SUA pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari după ce noile reguli de aprovizionare a bateriilor au intrat în vigoare luni, între acestea fiind Nissan Leaf, Tesla Cybertruck All-Wheel Drive şi Chevrolet Blazer EV, a declarat Trezoreria SUA, citată de Reuters.

Trezoreria a emis în decembrie linii directoare care detaliază noile cerinţe de aprovizionare a bateriilor care vizează îndepărtarea lanţului de aprovizionare a vehiculelor electrice din SUA departe de China. Acestea au intrat în vigoare luni. Numărul de modele de vehicule electrice care se califică pentru creditele fiscale pentru vehicule electrice din SUA a scăzut de la 43 la 19.

Aceste cifre includ versiuni diferite ale aceluiaşi tip de vehicul. Trezoreria a declarat că unii producători nu au transmis încă informaţii despre vehiculele eligibile, ceea ce ar putea duce la modificări ale listei. Noile reguli permit cumpărătorilor să solicite creditul fiscal de până la 7.500 de dolari la un dealer participant la punctul de vânzare. Creditul fiscal stabileşte limite pentru preţul vehiculului şi venitul cumpărătorului pentru a se califica.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL