SUA trimit mai multe nave de război și avioane de luptă în Orientul Mijlociu – perspectiva escaladării conflictului

SUA
Sursa foto: Pixabay

Armata americană va desfășura avioane de luptă și nave de război suplimentare în Orientul Mijlociu, a anunțat Pentagonul, Washingtonul încercând astfel să consolideze apărarea în urma amenințărilor Iranului și ale aliaților săi Hamas și Hezbollah.

SUA se pregătesc ca Iranul să își respecte promisiunea de a răspunde la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, acum două zile la Teheran – una dintr-o serie de asasinate ale unor personalități de rang înalt din grupul militant palestinian, în timp ce războiul dintre Israel și Hamas în Gaza continuă să facă ravagii, relatează Reuters. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat trimiterea de crucișătoare și distrugătoare suplimentare ale Marinei – care pot doborî rachete balistice – în Orientul Mijlociu și Europa. De asemenea, se trimite o escadrilă suplimentară de avioane de luptă în Orientul Mijlociu.

„Secretarul Apărării Lloyd Austin a ordonat o modificare a dispozitivului militar american menit să amelioreze protecţia forţelor armate americane, să sporească sprijinul pentru apărarea Israelului şi să se asigure că Statele Unite sunt pregătite pentru diverse eventualităţi” cum ar fi „posibilitatea unei escaladări regionale de către Iran şi aliaţii săi”, a anunţat Pentagonul, printr-un comunicat.

Pentagonul a adăugat, de asemenea, că va crește gradul de pregătire pentru a desfășura mai multe sisteme terestre de apărare împotriva rachetelor balistice.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: