SUA trimit mii de militari și avioane de luptă în Orientul Mijlociu

Sursa foto: unsplash

SUA îşi întăresc prezenţa în Orientul Mijlociu prin desfăşurarea „câtorva mii” de militari suplimentari și avioane de luptă, ca răspuns la escaladarea tensiunior în regiune, a anunţat marţi ul.

„Un anumit număr de unităţi deja desfăşurate în Orientul Mijlociu (…) vor f

Pentagoni majorate”, a declarat o responsabilă a Pentagonului, Sabrina Singh, precizând că „forţele ce urmează să fie desfăşurate în teatrul de operaţiuni pentru a le înlocui vor veni mai degrabă pentru a întări” aceste unităţi.

„Câteva mii” de militari americani suplimentari vor fi astfel desfăşuraţi în regiune, a precizat ea, notează Agerpres.

Efectivele şi mijloacele suplimentare desfăşurate includ de asemenea „avioane de luptă F-16, F-15E, A-10, F-22” şi personalul aferent.

Această întărire survine într-un moment în care sporesc temerile privind un conflict generalizat în Orientul Mijlociu, în condiţiile în care Iranul a început marţi să lanseze rachete asupra Israelului, aliat al Washingtonului.

Această nouă escaladare a urmat anunţării de către Israel a unei ofensive terestre în sudul Libanului împotriva mişcării islamiste libaneze Hezbollah, după o săptămână de bombardamente intense care au făcut sute de morţi în Liban.

Miniştrii apărării american şi israelian au discutat marţi despre ameninţarea „iminentă” a unui atac iranian, anunţaseră înainte de aceasta autorităţile israeliene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: