Skip to content
Internațional

SUA trimite arme Ucrainei. Joe Biden: Vladimir Putin trebuie să plătească!

digi24.ro

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri seara că Statele Unite vor ajuta financiar, umanitar, dar și cu arme Ucraina.

„Vom rămâne pe poziții. Vom face tot ce este posibil pentru a înceta acest tragic și inutil război”, a declarat Joe Biden. Ajutorul adițional pentru armata din Ucraina are o valoare de 800 de milioane de dolari, potrivit USA Today.

Liderul de la Casa Albă a anunțat că scopul SUA este ca „Vladimir Putin să plătească, un lider autocrat care agresează Ucraina. „Aceste atrocități scandalizează întreaga lume”, a adăugat președintele Biden, potrivit CNBC.

„Vom pune presiuni suplimentare pe economia rusească”, a mai transmis președintele SUA. 200 de milioane de dolari au fost alocate anterior de SUA, pentru Ucraina, iar noua tranșă este de 800 de milioane de dolari. În total, ajutorul militar este de 3,5 miliarde de dolari, informează The Guardian.

Biden a catalogat discursul lui Volodimir Zelensky adresat oficialilor americani drept unul „plin de semnificaţie”, arătând că poporul american a ajutat Ucraina încă dinaintea izbucnirii războiului şi va continua să sprijine Ucraina din toate punctele de vedere.

Noul pachet de asistenţă americană pentru Ucraina include, printre altele, 800 de sisteme antiaeriene, 9000 de sisteme împotriva vehiculelor blindate, arme uşoare, drone.

Joe Biden a menţionat sprijinul aliaţilor şi al partenerilor SUA în acordarea ajutorului Ucrainei. „Voi fi onest cu dvs: aceasta poate fi o luptă lungă şi dificilă, dar poporul american sprijină Ucraina şi vom continua să-i sprijinim pe ucraineni în lupta lor pentru democraţie. Vom continua să mobilizăm ajutor umanitar pentru a-i sprijini pe oamenii din Ucraina şi pe cei care au fost nevoiţi să plece de acolo”, a precizat Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *