Skip to content
Internațional

SUA: Trump declară stare de urgenţă în statul Louisiana în aşteptarea furtunii Barry

CNN.com

Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de urgenţă în statul Louisiana, în contextul în care se apropie furtuna tropicală Barry, informează BBC, citat de News.ro.

Furtuna a crescut în intensitate în Golful Mexicului în ultimele zile.

Oficialii susţin că viteza vântului a crescut până la 80 km/h şi ar putea să ajungă la nivelul unui uragan până va ajunge la ţărm.

Astfel, vor urma şi ploi torenţiale în New Orleans, oraş afectat deja de furtuni cu descărcări electrice şi inundaţii.

Meteorologii avertizează că cel mai mare pericol este reprezentat de inundaţii.

Declararea stării de urgenţă permite alocarea unor resurse federale maei care ar putea fi folosite într-o situaţie de urgenţă.

Conform meteorologilor, furtuna se îndreaptă spre Louisiana cu 8 km/h. Aceştia prezic că furtuna va ajunge în stat vineri târziu sau sâmbătă dimineaţa.

Oficialii au ordonat evacuarea câtorva mii de rezidenţi din zonele cu o altitudine scăzută.

Primarul din New Orleans, LaToya Cantrell, nu a emis un ordin de evacuare pentru întreg oraşul pentru că nu este vorba de un uragan de categoria a treia sau mai sus.

Rezidenţii au fost avertizaţi să se pregătească pentru furtună prin cumpărarea de apă potabilă şi alimente neperisabile precum şi de alte provizii.

Trump a informat pe Twitter că oficialii naţionali şi locali colaborează îndeaproape şi a făcut apel la localnici să se pregătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *