Skip to content
Internațional

SUA: Trump nu înţelege de ce a crescut numărul apelurilor cu privire la ingerarea de dezinfectant

facebook

Preşedintele Donald Trump a spus că nu îşi poate imagina de ce a crescut în Statele Unite numărul de apeluri la urgenţă cu privire la ingerarea de dezinfectant, după ce a sugerat injectarea unei astfel de substanţe pentru a trata coronavirusul, relateză BBC.

Donald Trump a fost criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat, săptămâna trecută, să fie cercetat dacă boala Covid-19 ar putea fi tratată prin injectarea de dezinfectant sau substanţă asemănătoare în organism. Guvernatorii statelor Michigan şi Maryland l-au învinuit, duminică, pe preşedinte pentru creşterea acestor apeluri.

Acum, Trump susţine că remarcile lui au fost sarcastice. În timpul conferinţei de luni pe marginea Covid-19, un reporter a remarcat faptul că linia de urgenţă a statului Maryland a fost asaltată de sute de apeluri în ultimele zile, scrie news.ro. „Nu îmi pot imagina de ce. Nu îmi pot imagina asta”, a spus Trump, trecând rapid mai departe. Întrebat dacă îşi asumă responsabilitatea pentru creşterea numărului acestor apeluri, el a replicat: „Nu, nu îmi asum”.

Joia trecută, Trump a spus: „Văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face ceva asemănător, prin injectare sau aproape o curăţare?”. Vineri după-amiază, Trump le-a spus jurnaliştilor: „Adresam sarcastic o întrebare reporterilor ca voi, doar ca să văd ce se va întâmpla”. Luni, în timpul conferinţei, Trump a mai fost întrebat dacă va amâna alegerile prezidenţiale programate pentru luna noiembrie. „Nici măcar nu m-am gândit să schimb data alegerilor. De ce aş face asta?”.

Numărul de cazuri de Covid-19 confirmate în SUA este de aproximativ 1 milion, iar peste 55.000 de oameni au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *