SUA vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari

Lloyd Austin
Sursa foto: AP Photo/Michael Probst

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat că Washingtonul va trimite Ucrainei un nou pachet de asistență militară în valoare de 200 de milioane de dolari. El a declarat acest lucru în timpul unei reuniuni a miniștrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, potrivit BBC.

Austin a confirmat că noul pachet va include, printre altele, rachete aer-aer AIM-9 Sidewinder și capacități de combatere a dronelor rusești.

Anterior s-a anunțat că Washingtonul intenționează, de asemenea, să trimită Kievului muniție pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS, rachete antitanc, precum și proiectile de artilerie de 155 și 105 mm.

Miercuri, secretarul american al apărării Lloyd Austin se află la Bruxelles, unde participă la negocieri între șefii departamentelor de apărare din țările NATO.

În această zi are loc și următoarea reuniune a grupului aliaților occidentali ai Ucrainei în formatul Ramstein, unde se discută lunar alocarea de noi ajutoare militare pentru Kiev.

Austin a precizat pe rețeaua X (fostul Twitter), că a avut deja o întâlnire cu Zelenski la Bruxelles.

SUA pot finanța în continuare ajutorul acordat Ucrainei, în ciuda faptului că Congresul american a aprobat recent un buget care nu include aceste cheltuieli.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: