Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Sub nicio formă PSD nu ar fi votat un guvern condus de Cîțu”, spune Daniel Zamfir. Social-democrații vin cu 10 măsuri la masa negocierilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Zamfir este de părere că propunerea de prim-ministru în persoana lui Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune din „tot ceea ce poate scoate astăzi pe masă PNL”, dat fiind situația critică prin care trece România, ce poate fi asimilată cu o „stare de război”.

„Avem nevoie de un guvern care să treacă România de această perioadă. Cîțu, ca prim-ministru, era categoric un eșec total, Cîțu a probat că este un prim-ministru incapabil să gestioneze România, nu neapărat în perioada de criză, ci și în perioadă de stabilitate. Cred că schimbarea domnului Cîțu este un pas înainte”, spune Zamfir.

Senatorul este de părere că situația politică din acest moment este similară cu cea din 2020, când social-democrații au fost nevoiți să voteze pentru învestirea Guvernului Orban.

„E adevărat că noi am mai avut situații de genul ăsta când tot așa, din cauza unei presiuni publice am votat Guvernul Orban și eram deja în stare de urgență, România avea nevoie de Guvern și s-a apelat la partidul cu cele mai multe voturi în Parlamentul României, atunci a fost și situația în care foarte mulți parlamentari PNL erau infectați cu Sars-Cov-2 și mare partide din PSD a votat Guvernul Orban. Ne-a ieșit pe nas acel vot, dar când ești într-o asemenea situație și când ești un partid responsabil cred că trebuie să pui înaintea interesului partidului interesul de moment al poporului tău.

Și acum este o situație în care este neapărată nevoie de un guvern și pentru că președintele Klaus Iohannis are această pârghie și cum președintele Klaus Iohannis a refuzat și refuză să nominalizeze un premieri din partea PSD, cred că opțiunea de a-l vota pe domnul Ciucă pe o perioadă limitată poate fi o opțiune de luat în calcul.

Principala prioritate este stoparea pandemiei, încetinirea transmiterii virusului care pare scăpat de sub control în acest moment. Eu sunt speriat de modul în care autoritățile gestionează această situație. Este un haos de nedescris și pare că nimeni nu face nimic. Domnul președinte vorbește despre restricții că ar fi o urgență, și cu toate astea restricțiile vin după câteva zile. De ce de luni și nu de astăzi dacă situația este atât de gravă?! Pot să asimilez starea în care suntem cu o stare de război.

Ministerul Sănătății, când a fost condus de doamna Mihăilă, a fost un dezastru. E inadmisibil ca în timpul mandatului tău de ministru să nu achiziționezi elemente elementare pentru pregătirea valului 4. E o decizie criminală, ca atare o mâna de fier, neimplicată în politică, poate fi o opțiune din tot ceea ce poate scoate astăzi pe masă PNL, chiar dacă este opțiunea președintelui Klaus Iohannis.

Sunt mari supărări în PNL și am văzut că până ieri toți spuneau că merg cu Cîțu până în pânzele albe, dar până la urmă președintele a decis altfel.

Domnul Cîțu încearcă să ne subestimeze minima inteligență. Domnia sa a spus până în ultima clipă că partidul îl susține ca prim-ministru, dar sub nicio formă PSD nu ar fi votat un guvern condus de Cîțu. Noi punem pe masă cele 10 măsuri pe care credem că ar trebui să le ia orice guvern indiferent de culoare politică pentru a trece de această perioadă în care avem această criză sanitară fără precedent, dublată de o criză economică fără precedent”, spune social-democratul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *