Skip to content
Politică

Subiectele fierbinți ale discuției de joi dintre Merkel și Cioloș

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, că doreşte să oprească fluxul de refugiaţi către Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, să menţină deschise graniţele Uniunii Europene, relatează Reuters.

‘Este foarte important pentru mine atât să realizăm o scădere notabilă a fluxului de refugiaţi, cât şi să păstrăm libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene’, a afirmat Merkel.

Biroul federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF) a anunţat miercuri că Germania a primit 1,1 milion de solicitanţi de azil în 2015, precizează antena3.ro.

‘În anul 2015, la scară federală, aproximativ 1,1 milion de solicitanţi de azil au fost înregistraţi’, a indicat BAMF, referindu-se la un an record în care au fost înregistrate de aproximativ cinci ori mai multe cereri decât în 2014.

Din ianuarie până în decembrie 2015, numai cererile de azil de la persoane provenind din Siria au totalizat 428.468.

În decembrie, Germania a înregistrat 127.320 de cereri, o cifră în scădere în raport cu noiembrie (206.101) sau octombrie (181.166).

Joi, premierul Dacian Cioloș va avea o întâlnire oficială la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

„Va fi o întâlnire de lucru, un prânz de lucru cu cancelarul Angela Merkel. (…) Scopul este întărirea relațiilor bilaterale și de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeană, sunt subiecte care au fost în discuție în această lună și la Consiliul European, legate de migrație, politică externă”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *