Subiectele la Limba română de la BAC de toamnă 2024. Poezie de Eminescu sau Bacovia, la alegere la Subiectul III

Sursa foto: Inquam Photos

Probele scrise de la Bacalaureatul de toamnă 2024 încep luni, 19 august, cu examenul la Limba și literatura română. Peste 33.000 de candidați sunt așteptați să dea examenul.  

UPDATE: În mediul online au apărut imagini cu subiectele de la limba română la sesiunea de toamnă de la BAC 2024, profil real. La real, subiectul III presupune redactarea unui eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

UPDATE: A început proba scrisă la Limba română de la BAC 2024, sesiunea de toamnă.

Candidații au la dispoziție 3 ore să rezolve subiectele primite.

–-

Astăzi, 19 august 2024, încep probele scrise din sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2024 cu proba scrisă la Limba și literatura română. Aceasta este prima dintre cele patru probe scrise programate în această săptămână pentru candidații înscriși în a doua sesiune a examenului.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, proba de Limba și literatura română (E.a) începe la ora 9:00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în sălile de examen. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Ministerul Educației a subliniat importanța respectării regulilor de examen, interzicând accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice în sălile de examen.

Pentru această sesiune de toamnă s-au înscris peste 33.000 de candidați, dintre care aproximativ 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare. Este important de menționat că unii candidați pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: