Subiectele la Limba Română de la simulare Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate

examen
Sursa foto: Pixabay

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la Limba Română de la Simulare Evaluarea Națională 2024.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 5 februarie, primul examen din cadrul simulării de la Evaluare Naţională 2024. Proba la Limba Română de la simulare Evaluare Naţională 2024 a început la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală a fost permis până la ora 08:30. De asemenea, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele de la simulare Evaluare Naţională 2024. Elevii au primit subiectele la Limba Română, în formă de broșură, care s-a predat obligatoriu la finalul probei de la simulare Evaluare Naţionlă 2024.

Structura subiectelor de la simulare Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a

Structura subiectelor de la simulare Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a VIII-a sunt structurate astfel încât itemii să măsoare gradul de formare/dezvoltare a competențelor prevăzute în programa de examen, precizează Ministerul Educației. La română, subiectul I de la simulare Evaluare Naţională 2024 clasa a VIII-a cuprinde itemi obiectivi și semiobiectivi, de tip întrebare structurată, care vizează preponderent, evaluarea competentei de lectura, a competentei interculturale şi preponderent, evaluarea competentei lingvistice.

Subiectul II la limba română de la simulare Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a constă într-un item subiectiv, de tip eseu structurat, prin care se evaluează scrierea despre textul literar sau scrierea creativă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: