Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VI-a, au fost publicate

examen
Sursa foto: Pixabay

Elevii de clasa a VI-a au susţinut astăzi, 29 mai, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024.

Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VI-a, au fost structurate în trei părţi: numere, figuri geometrice şi măsurători, dar şi organizarea datelor. Potrivit metodologiei, elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Cei care au întârziat la Evaluare Naţională 2024 au fost conduși într-o altă clasă, de unde au putut fi supravegheați de către un învăţător. Dacă un elev a lipsit la o testare, dar a venit la celelalte, va putea participa la cea din urmă, potrivit metodologiei.

Cum se desfăşoară testarea la Evaluare Naţională pentru clasa a VI-a în 2024

Sălile în care se realizează testarea de la Evaluare Naţională 2024 sunt, de regulă, chiar sălile de clasă în care elevii susţin orele în mod obişnuit. Evaluarea Naţională 2024 la clasa a VI-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, iar timpul alocat este de 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare. Subiectele de la Evaluare Naţională 2024 sunt împărţite chiar de către învăţătorul de la clasă.

Acesta este asistat pe toată durata evaluării de către un al doilea profesor, care nu predă la clasa respectivă. Totodată, elevii de clasa a VI-a se vor aşeza în bănci aşa cum obişnuiesc, având în vedere că subiectele sunt pe două numere. Înainte de începerea testelor de la Evaluare Naţională, administratorul de test realizează instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări, conform metodologie. Fiecărui elev de clasa a VI-a i se distribuie testul de la Evaluare Naţională 2024, pe care acesta trebuie să-şi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: