Skip to content
Politică

Subiectele săptămânii: PNL se prăbușește, salariul minim stagnează, milionarii corupți tremură

" "

Săptămâna aceasta a fost marcată de mai multe evenimente pe scena politică. PSnews.ro vă aduce în atenție cele mai importante subiecte ale săptămânii.

Partidul Național Liberal se confruntă cu rezultate slabe în sondaje, mai ales în ceea ce privește Sectorul 1, unde Diana Tușa face gesturi disperate pentru a-i salva pe liberali. Deși aceasta n-ar trebui să candideze din partea PNL, ținând cont că încalcă o regulă din decalogul de integritate promovat de liberali, se pare că are libertatea de a-și promova campania.

" "
" "

Săptămâna pe care o încheiem astăzi a fost marcată și de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, care a spulberat visele românilor. Aceasta a anunțat că salariul minim nu va fi mărit la 1.200 de lei, de la 1 ianuarie 2016, după cum se așteptau cetățenii. Dragu a precizat că este nevoie de un studiu de impact, înainte să se ia o astfel de decizie. Pe de altă parte, ministrul nu a încercat să ne explice despre lucrurile pe care ar trebui să le facă România și cetățenii săi pentru a crește salariul minim, ci s-a mulțumit cu o declarație nefericită, precizând că există alte state în lume unde indivizii lucrează și pe „doi lei”, iar românii au încetat s-o mai facă.

Președintele Iohannis le-a dat, vineri, românilor o veste bună, după ce a promulgat legea prin care averile milionarilor penali pot fi confiscate. Prin această decizie se dorește recuperarea prejudiciului în cel mai scurt timp, dar este, totodată, și o măsură de combatere a corupției. Rămâne de văzut dacă milionarii se vor gândi de două ori înainte de a încălca legile statului, fiind conștienți că întreaga lor avere poate fi confiscată de stat.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *