Elevii care au absolvit clasa a VIII-a susțin azi prima probă de la Evaluarea Națională 2024, cea de Limba și literatura română. Subiectele integrale și baremul vor fi publicate pe pagina special destinată de pe edu.ro.
Ministerul Educației precizează că subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.
Înaintea probei de azi, elevii și-au testat cunoștințele în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională 2024. Din datele făcute publice de Ministerul Educaţiei reiese că la Limba Română, procentul celor care au obținut note peste 5 a fost semnificativ mai mare de cât la Matematică. Au primit note de cel puţin 5 73,98% dintre cei 164.593 elevi care au susţinut proba. Dintre aceştia, 14,08% au avut note între 5 şi 5,99, iar 16,99% au avut note între 6 şi 6,99. Procentul elevilor care au obţinut la Limba Română note între 7 şi 7,99 a fost de 19,07, în timp ce 16,46% au obținut note între 8 şi 8,99. Doar 7,35% dintre elevi au avut note peste 9, dar mai mici de zece, în timp ce 44 de elevi reprezentând 0,03%, au obţinut nota maximă.
Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Ei trebuie să aibă la ei un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru scheme și desene se poate folosi și creion negru.
Probele încep la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).
Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au la dispoziție la fiecare probă scrisă 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen). Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2024.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News