Skip to content
Politică

Subiectul amenzilor rutiere agită spiritele. Coarnă: Mi se pare fantastic!

cotidianul.ro

Mărirea amenzilor rutiere enunțată prin prevederi legislative a născut o serie importantă de controverse în spațiul public.

În acest sens, Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, a comentat prevederile legislative care dau posibilitatea poliției de a aplica amenzi chiar și de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii, cauciucuri murdare sau aruncarea gumei de mestecat pe geam, potrivit dcnews.ro

Mi se pare fantastic de mult dacă se pune în aplicare lucrul acesta. Trebuie să fim echilibrați și să ne raportăm la veniturile noastre. Nu poți stabili punte de amendă de 800 de euro când nici măcar salariul mediu nu ajunge la 400 de euro”, spune Dumitru Coarnă.

Liderul sindical propune modificarea articolului care face trimitere la 10% din salariul de bază minim brut.

”L-aș diminua la 5 procente din salariul de bază. Punctele de amendă sunt pe clase. Se poate ajunge la peste 4.000 de lei cuantumul unei amenzi. Trebuie să fim într-un echilibru între salarizare și amenzi. Sigur că dacă privim în țările europene avem amenzi de acest tip, dar și salarizarea este de 2.000 – 2.500 de euro”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

Amintim că ordonanța 14/2017, semnată de premierul Mihai Tudose, a mărit cuantumul amenzilor pentru mai multe abateri de la regimul rutier. Aceste noi prevederi dublate de mărirea salariului brut minim pe economie, care este baza de calcul pentru amenzi, ar duce cuantumul contravențiilor la sume colosale pentru România.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *