Skip to content
Politică

Succesul anticipatelor depinde de 3 partide, susține Cristian Diaconescu: „Restul vor fi doar sateliți ai PSD”

Inquam Photos / Virgil Simonescu
" "

Alegerile anticipate rămân deocamdată o necunoscută, România continuând să fie guvernată de un cabinet interimar. În ciuda demersurilor președintelui Iohannis și ale PNL în sensul declanșării alegerilor anticipate, PSD și alte partide mici au reușit să le pună bețe în roate acestora, tergiversând lucrurile și evitând în continuare fie să aprobe, fie să respingă un al doilea guvern Orban.

Analistul politic Cristian Diaconescu este de părere că, în cazul anticipatelor, totul se va decide în Parlament, PSD jucând totul corect până acum din punct de vedere tactic. Pe de altă parte, principalele partide care și-au dorit anticipatele, PNL și USR, nu au știut până acum să coopereze eficient, fiecare partid jucând propria sa carte. Acesta a mai spus că pe termen mediu și lung soarta anticipatelor se va lega de 3 partide: PNL, USR și PMP, restul fiind doar sateliți ai PSD.

" "
" "

Cred că logica alegerilor anticipate este una corectă. Totul se va decide în Parlament. PSD a jucat tactic corect până acum. Ideea că PSD votează sau nu, intrând fizic în sală nu cred că poate fi o chestiune care să poată fi cenzurată de CCR. Din punct de vedere politic, cele două partide care și-au dorit serios alegeri anticipate, adică PNL și USR, pe de o parte nu s-au pus de acord, iar pe de altă parte au jucat fiecare propria carte. Totodată, dacă intri într-un astfel de proces constituțional atât de dificil, pentru prima dată în istoria recentă a României, trebuie să știi exact fiecare pas, în ce măsură este posibil, de ce majorități ai nevoie, deci să fie făcut profesionist.

Cred că pe termen mediu și lung există trei partide: PNL, USR și PMP care trebuie să înțeleagă că, cel puțin pe câteva variante care se referă la interesul național și viitorul lor politic, trebuie să găsească formule de coalizare. Ele trebuie să încerce, în anumite etape esențiale, să coopereze. Restul, într-o formă sau alta, vor fi sateliții PSD”, a explicat Cristian Diaconescu pentru PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *