Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Suceala” PSD în privința lui Isărescu poate costa partidul la prezidențiale. Remus Borza: Riscăm să pierdem și electoratul tradițional

Deputatul Remus Borza, membru PSD și fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, consideră că social-democrații au greșit când l-au susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, după ce, cu doar câteva luni înainte, îl acuzau de toate ”relele” din economie.

”Noi, trei ani de zile, l-am înfierat pe Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, că e responsabil de inflația dublă, de cursul valutar care crește de la o zi la alta, de gradul foarte redus de intermediere financiară, costul mare al finanțării sau creditării, avem dobânzi de 3-4 ori mai mari decât în Europa, externalizarea fără motiv a aurului României în 1999, ratarea în două rânduri a aderării la moneda unică… În fine, erau destule capete de acuzare.

Și iată, acum pe 1 august, o să facă 70 de ani. Și nu e singurul peste 70 de ani, mai sunt dacă ne uităm în Consiliul de Administrație al BNR. Societatea reclamă și la nivelul clasei politice o primenire. Vor oameni noi. De-aia USR are atâta succes cu campania ”Oameni noi”, că vin cu figuri noi. Că or fi proști o să vedem peste 4 ani, când o să le dăm și guvernarea, dar măcar dăm la o parte aceste figuri terne din politică, acești dinozauri care ne-au otrăvit viețile timp de 30 de ani”, a declarat deputatul la ”Puterea Știrilor”.

Remus Borza se teme că partidul din care face parte, PSD, ar putea avea mult de pierdut la următoarele alegeri din cauza acestei atitudini inconsecvente, pe care publicul o sancționează.

”Noi am pierdut electoratul progresist la 26 mai și o să pierdem și electoratul tradițional – sau mai degrabă nucleul dur al electoratului tradițional -, care a rezonat cu aceste teme de campanie. Trei ani de zile asta am spus: Isărescu e rău și, dintr-o dată, ”băi, e vinovat, dar tot pe el îl punem încă 5 ani la BNR”.

Asta arată și o doză a neputinței unei națiuni care nu e capabilă, iată, să scoată un om la BNR. Am înțeles că ar fi fost deranj mare, că s-ar fi ostilizat opinia publică dacă puneam un lipitor de afișe de la PSD-ALDE, un politruc, că erau mulți care se înghesuiau. Dar eu am venit cu cinci propuneri cât se poate de decente, cel puțin la fel de valoroase ca varianta Mugur Isărescu, cu bancheri, cu ”grei” din sistem. Deci oameni ar fi.

E plin cimitirul de oameni de neînlocuit, iar noi trebuie să pregătim România de mâine cu oameni de azi, nu cu oameni de ieri”, a mai spus Borza la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *