Skip to content
Sănătate

Suceava: Directorul Spitalului Judeţean, acuzat de contaminarea cadrelor medicale, revine în funcţie

facebook

Vechea conducere a Spitalului Judeţean Suceava revine la muncă. Directorul medical al Spitalului Suceava, Mircea Macovei, îşi reia atribuţiile de conducere joi, 23 aprilie, iar directoarea de îngrijiri, Doina Chirap, s-a întors deja pe funcţie miercuri, 22 aprilie. Managerul Vasile Râmbu a fost suspendat din funcţie, nu demis.

Managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat, miercuri, că doctorului Macovei i se termină concediul medical, „are teste negative şi este apt de muncă”.

El îşi va putea prelua inclusiv atribuţiile de director medical, asta deşi cadrele medicale îl consideră vinovat pentru infectarea în masă a angajaţilor spitalului, scrie adevarul.ro.

Mircea Macovei i-a chemat pe 23 martie pe toţi medicii şi asistenţii în spital, la o şedinţă, deşi până la acest moment fuseseră depistaţi deja 20 medici şi asistente ca purtători ai coronavirusului.

Mâine (n.r. astăzi) are obligaţia să fie prezent. Poate să nu vină, dar atunci este în postura să fie absent nemotivat şi să fie cercetare pentru desfacerea contractului de muncă”, a declarat dr. Derioiu.

Mâine (joi-n.r.) vine la muncă şi directorul medical Mircea Macovei, a fost retestat şi e negativ. Din fericire a scăpat de boală. Dânsul nu a fost suspendat, este director medical, vine. Împreună cu cel care a fost împuternicit în perioada asta vor avea o perioadă în care îşi predau ce s-a făcut, la ce nivel am ajuns de soluţionare a problemelor legate de criza aceasta”, a declarat Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El este de părere că revenirea la serviciu a directoului medical este normală. Mircea Macovei a dat concurs pentru fixarea pe post.

”Revenirea la serviciu a directorul medical este normală. Trebuie să disjungem nişte aspecte. Este vorba de o abordare a societăţii civile, a opinie publice, a mass-mediei, însă din punct de vedere legal, trebuie să iei în considerare faptele reale. Domnul doctor Macovei a ocupat postul în baza unui concurs, deci legal, a avut contract legal, iar absenţa dânsului a fost generată de incapacitatea temporară de muncă dată de boală. Neproducându-se nicio altă decizie legală, administrativă de înlocuire a dânsului, sau de suspendare din funcţie, suntem obligaţi să îl reîncadrăm.

Există o cercetare penală care este în curs. Nu putem să facem o cercetare suplimentară. Cercetarea penală este in rem, nu a stabilit lucrurile pe care le susţin unii şi alţii. Trebuie să lăsăm justiţia să îşi facă treaba.

Dânsul revine şi va trebui să semneze un nou contract de administrare cu managerul interimar. Contract care va fi supus aprobării consiliului de administraţie al spitalului, care are o structură cu largă reprezentare la nivelul societăţii din Suceava.

Deci, va aviza, sau nu va aviza. Poate să nu avizeze acest contract şi în 10 zile domnul doctor Macovei îşi poate da demisia, sau, este medic ortoped, poate să meargă să îşi exercite profesia în spital. Totul trebuie făcut legal. Şi dânsul are dreptul la apărare, la fel ca orice alt cetăţean, chiar dacă spun mulţi că a greşit. Poate că a greşit, dar sunt structuri care vor judeca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *