Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Grad de ocupare de peste 85% la pensiunile din judeţ, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi

emaramures

Gradul de ocupare al pensiunilor din zona montană este de peste 85% la acest sfârşit de săptămână când se sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi, iar pentru Anul Nou pe stil vechi se aşteaptă să crească şi mai mult, a informat, duminică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

El a spus că judeţul Suceava rămâne şi în acest an o destinaţie pentru petrecerea Revelionului pe stil vechi, situaţia fiind comparabilă cu anul 2019.

Gradul de ocupare al pensiunilor din zona de munte este de peste 85% acum, când se serbează Crăciunul pe stil vechi şi va mai creşte în perioada următoare când este Anul Nou pe stil vechi (…) Deşi după ce se termină vacanţa, în general în ţară gradul de ocupare scade, la noi, în Bucovina se menţine un grad ridicat de ocupare ca urmare a faptului că vin turiştii care petrec sărbătorile pe rit vechi. Bucovina oferă servicii şi ospitalitate. Găsesc tot ce îşi doresc pentru astfel de perioade: mâncare, agrement, peisaje deosebite, tradiţii şi în special autenticul zonei„, a spus Barbă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, la pensiunile din judeţ s-au făcut rezervări pentru Sărbătorile de Iarnă pe stil vechi de către numeroase grupuri de turişti din Ucraina şi Republica Moldova, fiind şi familii întregi cu copii, părinţi şi bunici.

El a spus că şi pârtiile de schi din judeţ sunt deschise, iar temperaturile scăzute din această perioadă sunt propice pentru sporturile de iarnă. Reprezentantul CJ Suceava a mai recomandat turiştilor care vor să parcurgă trasee montane să se informeze înainte despre starea vremii şi să ia în calcul atenţionările Serviciului Salvamont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *