Skip to content
Societate

Suceava: incendiu la un azil pentru vârstnici; 60 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un azil pentru vârstnici din localitatea Vama, judeţul Suceava, aproximativ 60 de persoane fiind evacuate la parterul imobilului. Focul se manifestă doar la acoperişul clădirii, iar imobilul nu este inundat cu fum, nefiind persoane rănite. În judeţ a fost activat Planul roşu de intervenţie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit la un azil de persoane vârstnice din localitatea Vama, arderea manifestându-se doar la nivelul acoperişului.

Până în prezent, nu au fost semnalate victime, dar se desfăşoară acţiuni de verificare în toate încăperile pentru a nu fi persoane surprinse.

Conform sursei citate, cei aproximativ 50 de bătrâni se află la parterul imobilului, fiind evacuaţi de echipele de salvatori, conform News.ro.

Pentru asigurarea misiunii medicale de transport şi relocare a persoanelor evacuate a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Suceava.

La locul incendiului intervin şase autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, 9 echipaje medicale de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă şi o ambulanţă pentru victime multiple. De asemenea, sunt mobilizaţi peste 70 de pompieri.

La rândul său, IGSU a anunţat că până în prezent au fost evacuate aproximativ 60 de persoane, la parterul cladirii. Nu sunt persoane rănite sau expuse la fum.

Suprafaţa incendiată este de aproximativ 500-600 metri pătraţi, la nivelul acoperisului. Clădirea nu este inundată cu fum, arată IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *