Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Minerii au intrat în grevă din cauza închiderii minelor de uraniu

Europafm

Minerii de la exploatările de uraniu din județul Suceava au intrat în grevă. Este pentru a doua oară de la începutul acestui an când minerii încetează activitatea. De această dată, nemulțumirile sunt legate de programul de închidere a minelor de uraniu.

Peste 100 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea și Botușana au intrat în grevă începând de azi dimineață, pottivit europafm.

Oamenii solicită ca lucrările de ecologizare, întreținere și conservare să se realizeze cu toți angajații sucursalei Crucea care nu îndeplinesc condițiile de pensionare. De asemenea, oamenii solicită modificarea proiectului Ordonanței de Urgență 69 din 2019 pe linia măsurilor de protecție socială pentru minerii care vor fi disponibilizați.

Minerii solicită ca la fața locului să vină directorul general al Companiei Naționale a Uraniului, dar și reprezentanți ai Ministerului Energiei. Minerii au mai fost în grevă și în luna martie, nemulțumiți că nu își primiseră salariile, dar și suplimentul alimentar antidot. La vremea respectivă, protestul s-a încheiat după aproximativ două săptămâni, mai exact după ce minerii și-au primit drepturile financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *