Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Paturile la ATI pentru bolnavii COVID epuizate complet în județ

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are paturi libere în unitatea ATI pentru bolnavi cu COVID-19 şi nici ventilatoare pentru pacienţii cu această patologie.

De asemenea, spitalele municipale din Rădăuţi şi din Fălticeni nu mai dispun de paturi libere în ATI pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 54 de persoane suspecte de infecţie cu SARS-Cov-2, iar alte 17 au fost externate.

Din totalul celor 577 de pacienţi internaţi în SJU Suceava, 238 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, iar 324 sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Dintre pacienţii cu COVID-19 din SJU Suceava, trei prezintă forme uşoare, 132 au forme medii de boală, 85 prezintă forme grave, iar 18 cu forme critice sunt internaţi în secţia ATI, 14 ventilaţi noninvaziv şi trei intubaţi, potrivit ziare.com.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 376 paturi libere, dintre care 71 pentru pacienţi cu COVID-19 şi 283 în sectorul non-COVID.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienţi cu COVID-19 şi nu mai sunt ventilatoare libere pentru această patologie.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi 95 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 (18 persoane cu forme uşoare, 73 persoane cu forme medii, 2 persoane cu forme grave şi 2 cu forme critice), 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, 19 locuri disponibile în sectorul COVID. La unitatea ATI COVID sunt internaţi 2 pacienţi, nefiind disponibil niciun loc.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 58 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care opt cu forme grave şi nu mai sunt disponibile paturi pentru această patologie.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19 în judeţ este de 595, iar numărul persoanelor suspecte de 31.

În prezent, în judeţ sunt 3.105 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie.

La nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 25.562 de persoane declarate vindecate, iar 109.054 au fost vaccinate, dintre care 85.787 cu rapel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *