Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Peste 1.700 de refugiaţi, cazaţi în taberele mobile, săli de sport şi de clasă

photo.unian.info

În taberele mobile amplasate pentru refugiaţii din Ucraina în Siret şi Rădăuţi, precum şi în sălile de sport şi de clasă amenajate cu aceeaşi destinaţie în Rădăuţi, Milişăuţi, Siret şi Suceava sunt în prezent aproximativ 1.732 de persoane, aproape dublu faţă de ziua precedentă, iar alte 3.005 au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau continuă tranzitul spre alte destinaţii, a informat, joi, Prefectura Suceava.

Totodată, sursa citată a menţionat că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, unităţi administrativ teritoriale, operatori economici şi persoane fizice mai dispun 3.542 de locuri de cazare, din care în prezent sunt ocupate 623.

Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret a crescut faţă de ziua precedentă, cele mai multe persoane fiind cetăţeni ucraineni, informează agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a informat, joi, că prin PTF Siret, în data de 2 martie, în intervalul orar 00,00-24,00 a intrat în ţară un număr de 9.888 de persoane, comparativ cu 8.285 raportarea precedentă, din care 7.041 cetăţeni ucraineni, faţă de 5.840 cu o zi înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *