Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Președintele CJ anunță proiecte de 286 milioane euro finanţate prin Ministerul Dezvoltării

CJ Suceava

În judeţul Suceava sunt 483 de obiective aprobate la finanţare prin Ministerul Dezvoltării, în valoarea de 286 de milioane de euro, un număr de 233 au fost deja finalizate, iar sumele achitate pentru lucrări sunt de 184 de milioane de euro, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gheorghe Flutur, după o întâlnire cu ministrul Cseke Attila, aflat în vizită de lucru în judeţ.

Flutur a precizat că printre aceste proiecte se află 72 pentru sisteme de aducţiune apă cu 1.054 de kilometri de reţea, ce deservesc o populaţie de 160.000 de persoane.

La acestea se adaugă 72 de obiective pentru 814 kilometri de reţele de canalizare, 172 de şcoli reabilitate în care învaţă 36.000 de elevi, 78 de grădiniţe reabilitate pentru 5.500 de copii, 44 de dispensare medicale, 133 de investiţii în reabilitare şi modernizări de drumuri locale, 579 de kilometri şi 65 de obiective finanţate pentru poduri şi podeţe.

Preşedintele CJ Suceava a spus că, la întâlnirea de sâmbătă, de la Fundu Moldovei, cu ministrul Dezvoltării, au participat primarii municipiilor şi oraşelor din judeţ, după ce vineri a avut discuţii cu mai mulţi primari prezenţi la obiectivele vizitate la Suceava, Rădăuţi şi Putna.

Potrivit lui Flutur, în cadrul întâlnirii, Cseke Attila a prezentat priorităţile ministerului pe care îl conduce, pentru perioada următoare, respectiv lansarea programului pentru construcţii de creşte, proiectele de cadastrare, precum şi proiectele ce vor fi propuse şi susţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Totodată, ministrul a dorit să afle de la primarii suceveni ce probleme au întâmpinat în derularea proiectelor finanţate prin Ministerul Dezvoltării, iar în urma acestor discuţii ”a dat asigurări că va prelua toate aceste probleme ridicate, pentru a fi identificate soluţii la nivel guvernamental”.

‘În timpul discuţiilor s-a conturat ideea stabilirii priorităţilor prin consultări la nivel judeţean, cu respectarea autonomiei locale, astfel încât în perioada următoare nicio localitate să nu rămână fără a avea proiecte pentru dezvoltare. Nu în ultimul rând, el a reiterat faptul că judeţul Suceava se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte investiţiile realizate prin proiecte ale Ministerului Dezvoltării”, a spus Flutur.

La întâlnire au participat primari din toate formaţiunile politice, precum şi parlamentari din actuala coaliţie de guvernare, printre care senatorii Constantin Daniel Cadariu şi Gheorghe Mîndruţă şi deputatul Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *