Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Rată de infectare scăzută la sub 1 la mie, în Lombardia României

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Suceava a scăzut la 0,92 la mia de locuitori. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere şi la nivelul municipiului Suceava, potrivit Adevarul.

Prefectura Suceava a anunţat că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Suceava a scăzut la 0,92 la mia de locuitori. Incidenţa este în scădere şi în municipiul Suceava.

" "
" "

Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 localităţi, 16 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 21 au câte un caz în evoluţie, 49 au sub cinci cazuri în evoluţie, 15 au sub zece cazuri în evoluţie iar 13 au peste zece cazuri în evoluţie.

Luni, 5 aprilie, în judeţul Suceava erau 704 cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie.

Întrebat dacă a scăzut presiunea pe Spitalul Suceava, în condiţiile în care, oficial, a scăzut rata de infectare la nivel de judeţ, managerul Alexandru Calancea a spus că „Da“. El a explicat că paturile de la ATI sunt ocupate, însă nu toţi pacienţii sunt intubaţi.

Medicul cardiolog Alexandru Calancea este de părere că sucevenii au învăţat să respecte regulile de prevenire a infectării într-o manieră dură.

Suceava şi-a învăţat lecţia dură a acestei pandemii, a renăscut, si-a adunat ultimele forte, a făcut front comun cu autorităţile, dar cel mai important a beneficiat de înţelegerea, perseverenţa şi spiritul de sacrificiu a întregii populaţii a judeţului. Chiar dacă lupta nu s-a încheiat, doresc să mulţumesc tuturor celor implicaţi în gestionarea acestei crize, tuturor sucevenilor, asigurându-vă în acelaşi timp de implicarea totală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a tuturor cadrelor medicale din judeţ, astfel încât, în cel mai scurt timp Suceava să strălucească şi mai tare decât a făcut-o vreodată”, a declarat dr. Calancea.

Anul trecut, în luna martie, Spitalul Suceava avea sute de angajaţi infectaţi cu SARS-CoV-2. După ce au scăpat de boală, salariaţii s-au întors la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *