Skip to content
Coronavirus

Suceava: Spitalul Fălticeni devine unitate-suport în contextul evoluţiei COVID-19. Vor fi repartizaţi doi rezidenţi ATI

Inquam Photos / George Calin

Urgenţele medicale chirurgicale, ortopedice, pediatrice şi de obstetrică-ginecologice din judeţul Suceava vor fi preluate de Spitalul Municipal Fălticeni, care devine spital-suport, alături de cel din Rădăuţi, în contextul evoluţiei COVID-19, a declarat presei managerul unităţii, Vlad Alexandru Morariu.

Managerul Spitalului Fălticeni a spus că a început să primească urgenţe medicale încă de la începutul acestei săptămâni, dar a precizat că are angajat doar un medic ATI şi nu poate accepta, deocamdată, foarte multe cazuri chirurgicale.

Totodată, Morariu a spus că secretarul de stat Nelu Tătaru şi coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, care au vizitat spitalul marţi, i-au dat asigurări că va primi sprijin pentru a acoperi deficitul de medici în specialităţile în care acesta există.

Managerul Spitalului Fălticeni a spus, de asemenea, că la unitatea medicală pe care o coordonează vor fi repartizaţi, în perioada următoare, doi medici rezidenţi în ultimul an, din specialitatea ATI.

Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului Municipal Fălticeni dispune de 40 de paturi, dintre care zece sunt pentru Ortopedie, Secţia de Pediatrie are 30 de paturi, iar Secţia de Obstetrică – Ginecologie are 35 de paturi.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că în şedinţa Consiliului Local de joi se va vota alocarea din fondul de rezervă a sumei de un milion de lei pentru spital, iar din această sumă vor fi achiziţionate trei ventilatoare mecanice pentru adulţi, care vor intra în dotarea ATI, şi un analizor pentru testarea COVID-19.

Potrivit managerului Morariu, Spitalul Municipal Fălticeni are, în prezent, în dotare două ventilatoare mecanice, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *