Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Stareţul care are în grijă peste 100 de copii, în stare gravă din cauza COVID-19

stirisuceava.net
" "

Stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, preotul Iustin Dragomir, se află internat în stare gravă la Spitalul Militar din Bucureşti. Arhimandritul s-a infectat cu Sars-CoV-2 şi are afecţiuni pe care noul coronavirus le-a agravat, potrivit Adevarul.

”Iubiţi credincioşi, preacuviosul nostru părinte stareţ, arhimandritul Iustin Dragomir se află internat în stare critică la un spital din Bucureşti, fiind confirmat pozitiv cu virusul COVID-19.  Să ne rugăm Bunului Dumnezeu şi Măicuţei Domnului să treacă peste această cumplită încercare şi să îl revedem sănătos în mijlocul nostru”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Bogdana, din Rădăuţi.

" "
" "

Surse neoficiale suţin că stareţul Iustin Dragomir a fost internat în Spitalul Miliar din Bucureşti.  Arhimandritul are afecţiuni preexistente – respectiv diabet şi a afecţiune cardiacă.

Părintele a fost dus cu o ambulanţă în Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Monahul Iustin Dragomir este îndrăgit de comunitatea ortodoxă din Bucovina şi pentru că de-a lungul timpului a dezvoltat şi s-a implicat în proiecte sociale, între care administrarea Aţezământului „Sfântul Ierarh Leontie”, unde sunt cazaţi peste 100 de copii care provin din familii dezorganizate sau orfani. Pe de altă parte, şi primarul oraşului Cajvana s-a infectat cu noul coronavirus. Alesul local primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Suceava.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *