Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Un avion a preluat zece copii cu boli grave din Ucraina pentru a-i duce la un spital privat din Israel

news.ro

Zece copii din Ucraina care suferă de boli grave au fost transportaţi, marţi, cu un avion de la Suceava către un spital din Israel. Cei zece copii au fost aduşi în vama Siret, împreună cu părinţii, de la un spital din Kiev, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Copiii au fost transportaţi apoi cu un autobuz din vama Siret către Aeroportul din Suceava, unde au fost îmbarcaţi într-un avion către Israel. „Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă şi alţii sunt cu alte boli complexe. Copiii au venit cu părinţii de la spitalul din Kiev, iar acum se îndreaptă spre Israel cu un zbor special”, a declarat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

El a spus că operaţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Transporturilor, dar şi al unor companii private. Potrivit sursei citate de News.ro, copiii vor ajunge în secţia de urgenţe a unui spital privat din Israel. Pe timpul zborului, cei zece copii au fost asistaţi de doi medici şi două asistente de la unitatea medicală din Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *