Skip to content
Știri locale Suceava

Suceava: Un izvor de apă minerală, aflat în conservare timp de 32 de ani, readus la viață

Monitorul de Suceava

Angajații Societății Naționale a Apelor Minerale, Sucursala Nord Vatra Dornei au forat readucând la suprafață după 32 de ani un izvor de borcut (izvor de apă minerală), aflat la o adâncime de 110 metri, în comuna Dorna Candrenilor, anunță Monitorul de Suceava.

Localitatea a fost stațiune cu băi terapeutice cu apă minerală sulfuroasă ce a funcționat până în 1914, când a fost distrusă total cu ocazia Primului Război Mondial.

Ulterior, Ilie Ursu, fost primar al comunei Dorna Candrenilor în perioada interbelică, a revitalizat stațiunea. S-a întâmplat în 1936, numai că de această dată istoria stațiunii a fost și mai scurtă, de numai un an de zile.

Acum, primarul Dănuț Candrea a venit cu un proiect extrem de ambițios.

”Avem proiect făcut și care este scos deja la licitație. Pe aceste temelii vom construi piscina cu apă dulce, două piscine de borcut și două piscine pentru persoane cu dizabilități și handicap. Acest izvor vrem să-l folosim în stațiune pentru vindecarea bolilor de inimă, pentru împachetări cu nămol, efect injectabil, motive pentru care era foarte căutată stațiunea în trecut. În final va fi o clădire cu două niveluri, cu lift, instalații cu piscină, în valoare de aproape 5 milioane de euro, iar banii sunt de la bugetul local”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Pentru ca acest izvor să poată fi pus în valoare a fost nevoie de acordul Societății Națională a Apelor Minerale, proprietarul acestei bogății naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *