Skip to content
Economie Politică

Suciu, BNR: Nu știu în numele cui vorbește Vâlcov. Declarația este extrem de confuză

PSNews

Darius Vâlcov, ”eminența cenușie” a măsurilor economice adoptate de guvernul BNR, consideră că actualul mod de calcul permite manipularea ROBOR, iar Guvernul se va concentra pe acest subiect în discuțiile cu BNR.

Astfel, conform spuselor lui Vâlcov, Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificarea a formulei de calcul al indicelui ROBOR sau chiar eliminarea acestuia, ca soluție pentru a evita plata taxei pe active.

Nu știu în numele cui vorbește domnul Vâlcov, dar afirmația este extrem de confuză și denotă mari neclarități în ceea ce privește piața interbancară. BNR va discuta cu Ministerul de Finanțe, în regim instituțional, toate chestiunile care implica OUG 114”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, în exclusivitate pentru PSNews.

Sper să obținem o schimbare radicală a modului în care este calculat ROBOR sau poate chiar o eliminare a acestuia. O decizie va fi luată împreună cu banca centrală, care poate modifica regulile interne pentru dobânzile de pe piața interbancară (market rates) fără a avea nevoie de acordul Parlamentului”, a declarat luni Darius Vâlcov într-un interviu acordat Bloomberg

1 comentariu la “Suciu, BNR: Nu știu în numele cui vorbește Vâlcov. Declarația este extrem de confuză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *