Skip to content
Externe

Sucurile naturale ar putea crește riscul de infarct, spun cercetătorii de la Harvard

b1

Rezultatele unui nou studiu demarat de Harvard au luat cu asalt internetul. Cercetătorii americani susțin că sucurile de fructe ar putea crește riscul de infarct.

Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate fi cauzată de băuturile dulci, mai exact sucurile acidulate și sucul de fructe, lucru ce duce la cauzarea bolilor de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral, potrivit b1.

Detalii referitoare la studiu au fost publicate de American Journal of Clinical Nutrition, conform căruia cele mai populare băuturi cauzează multiple daune generate de nivelul ridicat de fructoză.

40.000 de persoane au fost examinate de experții de la Harvard, în contextul în care aceștia nu aveau antecedente de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și cancer și au urmărit modul în care zahărul le-a afectat sănătatea.

Descoperirea făcută de oamenii de știință arată că probleme precum creșterea în greutate, creșterea grăsimii viscerale și tulburări cardiometabolice în aval pot apărea din cauza aportului în exces de fructoză, informează NY Post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *