Skip to content
Europa

Suedia: Migranții ilegali ar putea avea prioritate în spitale în fața vârstnicilor suedezi

voiceofeurope.com

În conformitate cu elaborarea noilor linii directoare pentru a face față pandemiei coronavirusului (COVID-19), migranții ilegali din Suedia ar putea avea prioritate pentru îngrijirea sănătății, comparativ cu persoanele în vârstă din populația natală a țării.

Consiliul Național pentru Sănătate și Asistență Socială a emis mai multe instrucțiuni personalului medical, care indică faptul că pacienții ar trebui tratați în funcție de stadiul sănătății lor – evidențiind astfel șansele de recuperare – și nu în funcție de statutul lor legal, cetățeni suedezi sau nu, potrivit unui raport publicat de Nyheter Idag, citat de Voice of Europe.

Concret, acest lucru înseamnă că vârstnicii sau cei cu condiții medicale preexistente din rândul populației autohtone din Suedia, ar putea avea o prioritate mai mică față de migranții ilegali.

Explicația autorităților este că aceste recomandări sunt necesare pentru a stopa răspândirea virusului. De altfel, în mai multe rânduri, mulți specialiști din Suedia au atras atenția că sistemul medical suedez nu este complet pregătit pentru un focar major de coronavirus. Deja comunitatea de imigranți din Suedia este afectată în mod disproporționat de coronavirus, astfel au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus în comunitatea somaleză, așa cum a raportat anterior Voice of Europe.

Este foarte posibil ca Suedia să se afle în curând într-o situație mult mai dificilă, cu atât mai mult cu cât spre deosebire de restul Europei, Suedia a adoptat cu greu restricții asupra interacțiunilor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *