Skip to content
Politică

Sulfina Barbu lansează o ipoteză neagră. Ce pregăteşte Guvernul în materie de taxe şi preţuri

Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu (fost ministru PDL al Mediului în guvernul Emil Boc) lansează o ipoteză neagră. Ce pregăteşte Guvernul în materie de taxe şi preţuri.

Barbu susţine că Executivul intenționează să introducă pe ascuns mai multe taxe care vor genera atât creșteri de prețuri ale carburanților și a altor produse, cât și majorarea tarifelor percepute pentru reciclare, potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro.

„Astăzi (joi – n.r.), s-a ajuns la un acord de principiu cu privire la Codul Fiscal, însă dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la intenția guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia României. Cu alte cuvinte, guvernul Ponta nu joacă corect cartea relaxării fiscale”, a reclamat Sulfina Barbu.

Mai concret, ea spune este vorba despre o Ordonanța de Guvern pentru modificarea și completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediua. Concret, aceasta va scumpi benzina, motorina, costurile reciclării, anestezicele și unele medicamente, precum şi diverse băuturi alcoolice.

„Ascunse în legislația privind Fondul pentru Mediu, noile taxe sunt de fapt surse de bani pentru bugetul de stat, necesare finanțării avalanșei de cheltuieli publice promise de către premierul Ponta. Vă amintesc că guvernul Ponta a folosit Fondul de Mediu pentru a-și completa veniturile la bugetul de stat. Numai în 2014 de la Fondul de Mediu au fost tranferate către bugetul de stat 562.432.994 lei adică 120 milioane euro. Noile taxe propuse prin ordonanța de urgență sunt cea mai clară dovadă că premierul le promite medicilor, profesorilor și altor categorii sociale banii pe care de fapt nu îi are. Nu există în realitate nicio urgență pertinentă pentru modificarea legii privind Fondul de mediu. Este evident că noile taxe sunt introduse de urgență pentru a acoperi promisiunile electorale ale premierului”, acuză fostul ministru.

În aceste condiţii, PNL cere PSD și miniștrilor din guvernul Ponta „să salveze ce mai poate fi salvat și să nu se lase târâți în această nesăbuință politică”.

„Îi cerem doamnei ministru a Mediului (Graţiela Gavrilescu – n.r.) să dea dovadă de decență guvernamentală și să nu gireze ultimele modificări din legislația de mediu, devastatoare pentru mediul economic și pentru protecția mediului”, conchide Sulfina Barbu.

2 comentarii la “Sulfina Barbu lansează o ipoteză neagră. Ce pregăteşte Guvernul în materie de taxe şi preţuri

  1. vorbește ciob-de-oală-spartă!păi voi care-ați tăiat în carne vie veniți acuma să dați exemplu de guvernare?chiar nu vă e rușine?chiar ne luați de proști?chiar ați pierdut și cea mai elementară urmă de bun simț! du-ce-ți-văăă!!!

  2. Ne-am saturat de ipoteze!
    Asa-zisele ipoteze nu sunt altceva decat barfe emise de cei care vor sase bage in seama.
    Vrem certitudini!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *