Skip to content
Politică

Suma incredibilă pe care ar trebui să o investim în penitenciare

România se confruntă cu o adevărată criză a locurilor din penitenciare, iar acest lucru nu este cunoscut de azi sau de ieri. Autoritățile competente au ridicat de mai multe ori problema numărului de locuri disponibile.

La ora actuală deficitul de locuri este în jur de 11.000.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că suma pe care ar trebui să o pună la dispoziție statul român pentru a construi penitenciare noi se ridică la un miliard de euro, informează b1.ro. Cazanciuc a recunoscut că infrastructura din închisori este învechită și nu mai poate asigura condiții decente prizonierilor.

Potrivit ministrului, chiar dacă s-ar investi masiv în recondiționarea vechilor penitenciare tot nu ar fi suficient pentru a asigura condiții decente de detenție, acesta subliniind că este nevoie de investiții importante pentru a construi noi pușcării.

Ministrul a mai spus că pentru a se realiza aceste investiţii este nevoie de o dezbatere publică deoarece societatea nu este pregătită să aloce o asemenea sumă pentru sistemul de penitenciar. Cazanciuc a dat exemplul ministrul de justiţie din Italia care a făcut un asemenea demers în urmă cu un an.

Sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *