Skip to content
Politică

Summit special în 28 mai pentru evaluarea rezultatelor alegerilor europarlamentare

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea un summit special în data de 28 mai pentru a evalua rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, prevăzute pentru 23-26 mai, a anunţat joi cancelarul austriac, Sebastian Kurz, la finalul reuniunii Summitului informal al UE de la Sibiu, scrie agerpres.ro.

Summitul, ce se va desfăşura la două zile după încheierea scrutinului europarlamentar, va reprezenta prima ocazie de a discuta despre principalele funcţii în instituţiile UE în noua legislatură a Parlamentului European (2019-2024).

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar urma să primească un mandat pentru a echilibra interesele din interiorul blocului comunitar, în condiţiile în care statele membre sugerează cine să ocupe postul de conducere în Comisia Europeană, organul executiv al UE.

Numeroşi observatori politici europeni se tem că acest scrutin ar putea duce la continuarea ascensiunii partidelor eurosceptice, dintre care unele sunt deja reprezentate în guvernele naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *