Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Sunt foarte multe semnale care ne dau de gândit că se încearcă fraudarea alegerilor prezidențiale!” Cum se văd la București alegerile din R. Moldova

Adevarul

Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul Adrian Dupu a vorbit despre organizarea alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. Dupu a precizat că sunt foarte multe semnale „care ne dau de gândit că se încearcă fraudarea alegerilor prezidențiale”.

„Cred că este și ar trebui să fie un subiect de maxim interes (n.r –  alegerile din R. Moldova) pentru că nu doar vecinătatea R. Moldova este un factor, ci și faptul că, nu mă feresc să o spun, acolo sunt foarte mulți cetățeni români, se vorbește aceeași limbă, avem aceeași cultură, și în primul rând din acest motiv ar trebui să ne intereseze. Apoi, vecinătatea este la granița Uniunii Europene, unde știm că influența Rusiei este foarte mare. Am avut 4 ani de zile un președinte rus, ale cărui întâlniri au fost majoritatea cu Putin sau lideri din spațiul ex-sovietic.

Igor Dodon a avut și foarte multe derapaje referitoare la relația cu România. Anul acesta, când România a acordat un ajutor umanitar considerabil în această pandemie, am avut surpriza neplăcută să fim întâmpinați la marginea Chișinăului, sub un pod, în niște condiții umilitoare pentru noi, dar și pentru cetățenii din R. Moldova care, spre deosebire de conducere, ne-au așteptat pe tot parcursul convoiului cu mesaje de mulțumire, cu aplauze. Apoi am văzut că de 9 mai au avut manifestații în centre. Acum, când Moscova a dat 5 mașini de deszăpezire le-au defilat prin Piața Marii Adunări Naționale(…). Acesta este doar un aspect care demonstrează adversitatea pe care o are Igor Dodon față de România. 

România nu și-a întors niciodată fața de la R. Moldova. Drept dovadă, tot suportul pe care l-am oferit, la fel cum a spus și Ludovic Orban, România rămâne alături de cetățenii R. Moldova(…) Sunt foarte multe semnale care ne dau de gândit că se încearcă fraudarea alegerilor prezidențiale”, a declarat Adrian Dupu, la Puterea Știrilor.

Republica Moldova va avea alegeri prezidențiale duminică, 1 noiembrie, iar cetățenii cu drept de vot își vor alege președintele pentru un mandat de 4 ani. La 26 septembrie, 5 dintre cei 8 candidați înscriși la alegerile prezidențiale (Maia Sandu, Renato Usatîi, Tudor Deliu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă) au adresat o scrisoare Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene, Josep Borrell, Consiliului Europei și Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) al OSCE, în care au atenționat comunitatea internațională despre încălcările înregistrate în procesul electoral, inclusiv în cadrul înregistrării prealabile în diasporă și deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă, menționând riscul sporit de fraudare din partea guvernării socialiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *