Skip to content
Politică

Sunt încă speranțe pentru românul condamnat la moarte în Malaezia. Stoenescu, încredere în demersurile diplomatice

" "

Ministrul delegat pentu relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a asigurat, miercuri, la Realitatea TV, că MAE depune toate eforturile diplomatice pentru a-l salva pe Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia.

„Doresc să afirm foarte clar faptul că domnul Gologan e în atenția noastră. Viața fiecărui cetățean român contează și depunem toate eforturile diplomatice, de mai mult timp, pentru ca el să nu fie executat. Ieri, Tribunalul federal din Malaezia a decis că va pune în aplicare sentința capitală, însă noi, pe canale diplomatice, discutăm cu Guvernul din Malaezia și încercăm să obținem clemența sultanului de la Kuala Lumpur. Sunt încrezător”, a declarat Dan Stoenescu.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, marți, că românul Ionuț Gologan a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia. O ultimă cale de atac a deciziei este o cerere de clemență. MAE au precizat, însă, că autoritățile malaeziene au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Cu toate acestea, MAE a precizat faptul că legislația malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *