Sunt tot mai mulți români în străinătate, dar trimit tot mai puțini bani

Sursa foto: X

S-au înmulțit românii care au rude în străinătate, dar sumele trimise de acestea în țară sunt tot mai mici. Potrivit unui sondaj recent, numărul celor care își ajută familia rămasă acasă a scăzut cu 20% în ultimii 10 ani.

Unii n-au mai avut bani, pentru că inflația a crescut în toată Europa. Alții și-au luat familia cu ei în străinătate și nu mai au de ce să trimită bani în România. Ana-Maria are 38 de ani și s-a mutat în Spania în urmă cu 20 de ani, împreună cu soțul ei. Au două fete pe care le-au crescut în Barcelona, iar acasă au rămas părinții, cărora le trimit lună de lună bani. Inițial, și-au construit în România și o casă cu speranța că se vor întoarce.

Ana-Maria Filip, româncă din Spania: „Cu gândul acesta am venit, să ne construim o casă, să ne reîntoarcem, dar până la urmă am decis, în urmă cu șase ani ne-am cumpărat și aici casă. Am spus, totuși, dacă fetele nu vor să avem unde să trăim, și în România și aici”.

Gabriel are 24 de ani. 10 ani în Italia și de 3 ani lucrează în Anglia. El este și administratorul unei comunități de români din Italia și spune că cei mai mulți dintre ei nu se mai gândesc să se întoarcă acasă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: