Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sunt vreo 10 plângeri penale pe numele primarului Allen Coliban, susține jurnalistul brașovean Răzvan Negrea: Cum a pavat edilul, ilegal, o zonă protejată

Sursa foto: Facebook

Sunt vreo 10 plângeri penale pe numele primarului USR al Brașovului, Allen Coliban, susține jurnalistul Răzvan Negrea. Într-o intervenție la „Puterea Știrilor”, ziaristul brașovean a detaliat „cazul pavelelor”, care de asemenea s-a lăsat cu o plângere penală.

Concret, primarul Coliban și administratorul public Adriana Miron ar fi dispus lucrări de schimbare a pavelelor într-o zonă protejată, fără autorizație de construire și fără vreun aviz de la Ministerul Culturii. Totul s-ar fi decis într-o perioadă când primarul era în concediu și, potrivit legii, ar fi trebuit să-i țină locul viceprimarul PNL Sebastian Rusu. Doar că, potrivit lui Negrea, edilul a făcut un act adițional prin care atribuțiile sale au fost preluate de Adriana Miron.

”Din câte cunosc eu, sunt aproximativ 10 plângeri penale, unele dintre ele au fost soluționate. În cazul de față, primarul era în concediu. La Brașov există o hotărâre de consiliu local prin care viceprimarul Sebastian Rusu de la PNL îi ține locul primarului atunci când Coliban este plecat în concediu. Dar domnul Coliban nu a ținut cont de hotărârea Consiliului Local și a făcut un act adițional cu Adriana Miron, city-managerului orașului, prin care cei doi se înțelegeau ca doamna Miron să îi țină locul.

FOTO: argumentul.ro

Cât Coliban a fost plecat, doamna Miron a dispus începerea acestor lucrări al pavelelor inițial, s-a dorit ca aceste pavele să fie înlocuite cu un beton asfaltic, doar că strada respectivă făcea parte din zona protejată a orașului, ori pentru aceasta aveau nevoie de autorizație de construcție, din câte cunosc, de un aviz de la cultură și alte, alte avize. Domnii nu au avut nici un fel aviz și nici măcar autorizația de construire.

În schimb despre alte plângeri penale, aș putea să vă spun că, eu cunosc 3 cazuri în care același procuror a dat ”clasare”. Unul dintre ele a fost un celebru caz al catacombelor, acolo unde curtea de conturi a găsit un prejudiciu de aproximativ 134.000 de lei. În catacombele Brașovului făcuseră un muzeu, cu ajutorul unui ONG, fără aviz de la pompieri, fără autorizație, nimeni nu știe cum au intrat cei de la Mural în catacombe, și-au desfășurat activitatea pe 3-4 luni, iar primăria suporta cheltuielile acestui muzeu. Deci, plângeri penale sunt nenumărate”, a declarat jurnalistul Răzvan Negrea în emisiunea ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *